• robbanasbiztos paratartalom tavado
    Megbízható mérés, szleéskörű alkalmazás

Az EE300Ex robbanásbiztos páratartalom és hőmérséklet távadót az E+E Elektronik kifejezetten az ipar robbanásveszélyes területeire fejlesztette ki. A műszert világszerte használják, megfelel az európai ATEX / a nemzetközi IECEx és az USA/kanadai FM szabványoknak gázos és poros környezetben is.

A robbanásveszélyes környezetbe direkt módon telepíthető, 0 / 20 zónákba. A precíz páratartalom és hőmérséklet távadó 0 … 100 %rH és -40 … +180 °C méréstartományban használható és érzékelőtől függően akár 300 bar-ig telepíthető. A levegő relatív páratartalom mérése mellett az olaj nedvességtartalmának mérésére is alkalmas.

Az egyszerű tisztíthatóságnak, a rozsdamentes műszerháznak köszönhetően a távadó ideális a gyógyszeripar és vegyipar felhasznlási területeire. A 2-részes kialakítása (szeparált mérési egység és elektromos megtáplálás) leegszerűsíti a telepítést, szerelést, valamint meggyorsítja a mérőegység cseréjét – például kalibrálás idejére.

Az ATEX páratartalom távadó széleskörű konfigurálhatóságának köszönhetően magasfokú alkalmazásspecifikus rugalmasságot biztosít. Kijelzővel vagy a robbanásbiztos környezetbe telepíthető kijelzős változata is rendelhető. A fali kivitel mellett, külső kábeles érzékelővel egészen T6 robbanásbiztos besorolási szintig használható, akár 10 m hosszú vezetékkel.

A mért értékek továbbítására 2-vezetékes analóg 4 … 20 mA kimeneti jelek állnak rendelkezésre. A tápellátás galvanikus leválasztón keresztül biztosítható. A kimeneti értékek a páratartalom és hőmérséklet mellett számított paraméterek is lehetnek például harmatpont, abszolút nedvességtartalom, fagyáspont stb.

A levegő páratartalom méréséhez hasonlóan az EE300Ex alkalmas az olaj nedvesség (víz) tartalmának mérésére is. Az olaj nedvességtartalma abszolút víztartalomként (ppm) vagy vízaktivitás (aw) értékként is megjeleníthető. Tipikus alkalmazási területek közé tartozik az olajos rendszerek tisztítása/szárítása vagy olajtartályok monitorozása.

Az EE300Ex ideális gyógyszeripari, vegyipari területeken, a felhasználási területek közé tartozik a mezőgazdasági technológiák, gabonatárolók, robbanásbiztos tároló helyiségek, festőkabinok.

Tudjon meg többet a műszerről, kattintson a képre:

 

Ajánlatkérés

 

Az E+E Elektronik páratartalom, hőmérséklet, harmatpont, olajnedvesség, légsebesség, áramlás és szén-dioxid érzékelők, szenzorok és távadók fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A termékpaletta a távadók mellett tartalmaz adatgyűjtőket, hordozható kéziműszereket és kalibráló berendezéseket is. Az E+E ausztriai  központú szenzor specialista legfőbb termékeinek felhasználási területei az épületautomatizálás, HVAC, ipari folyamatirányítás és az autóipar. A vállalat tanusított minőségirányítási rendszerek  ISO 9001 és IATF 16949 alapján történő működése csúcsminőséget garantál. Az E+E Elektronik világszerte kiterjedt partnerhálózattal rendelkezik. Az E+E akkreditált (ÖEKD) laborja az Ausztriai Metrológiai Hivatal (BEV) megbízásából biztosít helyet a páratartalom és légsebesség nemzeti etalonoknak.