A mérőműszerek használata, a méréstechnika megfelelő alkalmazása hozzájárul az ipari folyamatok minőségének javításához, költség, idő és energiamegtakarítás érhető el és csökkenthetők a nem kívánt leállások. Miért is érdemes mérni?

Folyamatbiztonság

Az ipari folyamatok biztonságos működésének biztosítása szempontjából elengedhetetlen a mérőműszerek használata a folyamatok bizonyos kritikus fázisainál, pl.: egy szárítási folyamat páratartalmának monitorozása és a mért érték alapján történő szárítógép vezérlés.

  • Páratartalom

    Ipari és VAC páratartalom távadók, szenzorok

  • Hőmérséklet

    Iapri vagy VAC hőmérséklet távadók, szenzorok

  • Nyomás

    Nyomáskülönbség távadók – Ipari, tisztatéri és VAC

Minőségbiztosítás

A folyamatbiztonság mellett a legfontosabb a végtermék megfelelő minőségének biztosítása, ami nagyban függ a gyártási folyamatok összehangolásától, pl.: üveggyártás esetén az öntés fázisában történő temperálás ellenőrzése vonalhőkamerák segítségével.

Energiamegtakarítás, költségcsökkentés

Minden ipari cég egyik egyik fontos célja az energiaköltségek csökkentése, nemcsak a törvényi szabályozásnak való megfelelés miatt, hanem a környezettudatos termelés miatt, jó példa az energiacsökkentésre a sűrített levegős rendszer, amiben egy átlagos vállalat esetén, jelentős energia megtakarítási potenciál rejlik.

Megelőző karbantartás

Az időszakos megelőző karbantartás az egyik legfontosabb hatékonyságnövelő tényező, alapja a jó időbeosztás és a megfelelő mérőműszerek, szerszámok alkalmazása, ezen a területen az ultrahangos és infra érintésmentes mérőműszerek használatával jelentős hatékonyságnövekedés érhető el.

Időmegtakarítás

Az ipar összes osztályának munkatársait, termelés, minőségbiztosítás, karbantartás stb. egy közös dolog mindig összeköti, az idő hiánya, napjainkra a felgyorsult folyamatoknak köszönhetően. A mérőműszerek alkalmazása, legyen szó telepített vagy hordozható kivitelekről, minden alkalmazásnál megkönnyíti és meggyorsítja a folyamatokat vagy a hibakeresést.

Megfelelés a szabályozásoknak 

Vannak olyan felhasznlási területek ahol törvényi előírások, szabványok, akkreditáló vagy auditáló szervezetek előírásainak(pl.: élelmiszeripar HACCP, gyógyszeripar FDA, energetiamenedzsment ISO 50001) való megfelelés céljából történik valamilyen paraméter mérése.

Felveszem a kapcsolatot